Business Club Artificial Intelligence

17 oktober 2021 – 4 juni 2022
Reeks bedrijfsbezoeken met AI use cases
VOKA Limburg

Artificiële intelligentie kan voor bedrijven een oplossing bieden voor een aantal complexe problemen. Nog te weinig bedrijven weten wat de huidige stand van de technologie is en welke voordelen deze kunnen bieden in hun onderneming.

Ben je benieuwd hoe Limburgse ondernemingen concreet bezig zijn met AI? De Business Club AI geeft inzicht in de belangrijkste facetten van AI via demo’s gekoppeld aan concrete cases van toonaangevende bedrijven in Limburg.

De cases behandelen verschillende facetten van AI zoals chatbots, computer vision, machine learning en predictive analytics. Maak kennis met experten in het vakgebied artificiële intelligentie en ontdek vooruitstrevende cases van bedrijven uit de regio. Alle cases zijn toepasbaar, inspirerend en praktisch, ze komen immers rechtstreeks uit de bedrijfsrealiteit.

Programma

De toekomst met AI (17 oktober 2019)

Wim Bijnens van Cronos Kevin Smeyers van To The Point Group @ Corda
Vandaag zien we AI steeds meer verschijnen in onze bedrijfsprocessen en applicaties. Deze razendsnel evoluerende technologie roept ook belangrijke vragen op: waar gaat dit naar toe? Wat met onze jobs? Wat met computersystemen met dezelfde of zelfs superieure intelligentie als mensen?

Chatbots & voice assistants (7 november 2019)

Matteus Deloge van Craftworkz & Karel Kremer van Oswald @ Callexcell
Hoe werken chatbots en op welke manier kunnen ze verrijkt worden met andere intelligente systemen? Wat is de waarde van chatbots in customer support of in een sales context? Verschillende mogelijke interfaces om met chatbots te praten worden besproken, van websites of apps tot messaging platforms en smart speakers.

Computer Vision (28 november 2019)

Wouter Martens van Icapps & David Pierre van Flekso Digital @ Riskmatrix 
Computer vision is de discipline die ervoor zorgt dat een computer een beeld kan interpreteren en begrijpen. Zo zijn bruggen bijvoorbeeld moeilijk bereikbare structuren waarbij één enkele inspectie heel wat voorbereiding en gespecialiseerd materiaal vraagt. Drones kunnen m.b.v. computer vision automatisch schade en scheuren herkennen. Visuele inspecties kunnen zo in de toekomst geautomatiseerd worden.

Digitale Transformatie (12 december 2019)

Kevin Van Kerckhoven van Bespoke @ AR Metalizing
Hoe kunnen we nieuwe digitale technologieën op een duurzame wijze implementeren? Wat is de impact op de organisatie, de processen en werkwijzen maar evenzeer op de cultuur van de organisatie? We doen een deep dive in de niet technologische aspecten en ontdekken hoe je erin slaagt om met de nieuwe technologieën werkelijke waarde te creëren voor je organisatie. 

Predictive Analytics (28 januari 2020)

Deevid De Meyer van Brainjar @ Mediahuis
Predictive analytics wordt gebruikt om ontevreden klanten te identificeren en bedrijfsbeslissingen te ondersteunen. Een Ai systeem kan voorspellen welke klanten risico lopen om het bedrijf te verlaten en welke acties dit risico optimaal minimaliseren. Klantenmanagement is immers één van de grootste uitdagingen binnen elk bedrijf.

Natural language processing (20 februari 2020)

Tom Vermeulen van Brainjar @ H.Essers 
Natural language processing oftewel het begrijpen en interpreteren van menselijke taal is met de komst van deep learning mogelijk geworden. Hierdoor kunnen klanten bijvoorbeeld via email en per telefoon automatisch een order plaatsen in een ERP systeem. Dit levert tijdswinsten op van 80%!

Machine learning (online) (30 april 2020)

Sam Sterckval van Brainjar @ Enervalis
Machine Learning houdt zich bezig met de ontwikkeling van software die haar eigen performance verbetert. Simpel gezegd leren de computersystemen van de data. Machine learning biedt ongekende mogelijkheden niet alleen voor nieuw te ontwikkelen software, maar ook voor uw bestaande applicaties. Ze identificeren patronen en kunnen zo (bijna) zelfstandig de best mogelijke keuzes maken. 

Robotica Procesautomatisering (online) (28 mei 2020)

Johan Van den Bulck van Teroco Bank Degroof 
Robotics Procesautomatisering of kortweg PRA toont aan hoe je technologie optimaal kan inzetten voor het digitaliseren van repetitieve processen. Wanneer RPA gecombineerd wordt met AI-technologie als chatbots, intelligente OCR en natuurlijke taalverwerking (NLP) zie je de kracht van intelligente automatisering.

Advies AI projecten (individuele sessie) (24 en 30 september 2021)

Michael Goris van Shape & Shift @ Voka KvK- Limburg
De meeste bedrijven hebben geen gebrek aan innovatieve ideeën. Wél ontbreekt het vaak aan een gestructureerde werkwijze om deze uit te werken in iets waardevol en realiseerbaar. In deze sessie vertalen we de opgedane inspiratie naar concrete acties voor uw AI-project.

Technologie & leiderschap (19 oktober 2021)

Heidi Rakels & Ann Simons @ Villa Zwart Goud
Twee ex-judoka’s / ondernemers gaan in gesprek over technologie, innovatie en ondernemerschap. In deze inspiratiesessie worden we warm gemaakt om met onze innovatieve plannen aan de slag te gaan. Tips & tricks in ondernemer- en leiderschap zullen niet ontbreken.

Inspiratie

In deze sessies willen we ondernemingen inspireren en oriënteren op gebied van AI. We tonen cases en demo’s die illustreren wat mogelijk is zodoende je zelf gemakkelijker een vertaalslag kan maken naar je eigen business case. In deze sessies staat ervaringsuitwisseling niet centraal zoals in onze netwerken. Heb je zelf veel ervaring rond data en AI en wel nood aan ervaringsuitwisseling? Dan kan het Netwerk Data Intelligence misschien wel een meerwaarde zijn… 

Praktisch

  • 17 oktober 2021 – 4 juni 2022, 16-20u
  • Locatie: verschillende locaties in Limburg, soms online
  • Taal: Nederlands
  • Doelgroep: bedrijfsleiders, innovatiemanagers, CIO’s,  IT of R&D managers, data analisten, ingenieurs, … Kortom iedereen met interesse in AI die concrete inspiratie wil opdoen

Klaar om te starten?

Alle praktische info vind je op de opleidingspagina Business Club AI door VOKA Limburg