De toekomst van de wetenschap, over de grote uitdagingen in de wetenschap zoals quantumfysica, genetische engineering, artificial intelligence (Robbert Dijkgraaf)

3 november 2021, Leuven
Publiekslezing
Knal Stadsfestival, KU Leuven, European Research Council en International Astronomical Union

In het kader van de internationale IAUS366 conferentie geeft vooraanstaande wetenschapper Robbert Dijkgraaf een openbare lezing over: “De Toekomst van de Wetenschap, over de grote uitdagingen in de wetenschap zoals quantumfysica, genetisch engineering, artificial intelligence.”

Robbert Dijkgraaf is directeur en Leon Levy hoogleraar van het Institute for Advanced Study, Princeton (US), een van ’s werelds toonaangevende centra voor nieuwsgierigheidsgedreven basisonderzoek in de exacte- en geesteswetenschappen.

Dijkgraaf, voormalig president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, is een wiskundig fysicus die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de snaartheorie en de vooruitgang van het wetenschapsonderwijs. Hij ontving de Spinozapremie, de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland, en is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Dijkgraaf is meest recentelijk co-auteur met Abraham Flexner van The Usefulness of Useless Knowledge (Princeton University Press, 2017). Meer informatie is te vinden op www.robbertdijkgraaf.com.

een samenwerking van KU Leuven, European Research Council en International Astronomical Union

Praktisch

  • 3 november 2021, 19u
  • Locatie: Aula Pieter De Somer, Beriotstraat, Leuven
  • Taal: Nederlands

Klaar om te starten?

Alle praktische info vind je op de festivalpagina van Knal, het Leuvense stadsfesitval van de Big Bang