Industrial AI: Basisconcepten en toepassingen

20 april – 5 mei 2021
KU Leuven, Technologiecampus Gent

Tijdens deze opleiding maak je kennis met de fundamenten en basisbegrippen van Artificiële Intelligentie: van concepten en processen tot toepassingen. Na deze opleiding begrijp je de taal die data- en machine learning experts uit jouw onderneming of team gebruiken.

Je leert de mogelijkheden maar ook de beperkingen van AI kennen, en hoe AI kan helpen om processen en klanten beter te begrijpen en bedienen. Je bestudeert succesvolle toepassingen binnen uiteenlopende vakgebieden en leert deze methodologie mee in je organisatie binnen te brengen om bedrijfsresultaten te optimaliseren. Eens je de basis beheerst, leer je ook AI implementeren op een device.

Deze gebalde permanente vorming wisselt hoorcolleges af met toegepaste labozittingen, gespreid over een korte periode (5 weken + examensessie). Hierdoor kunnen we op een flexibele manier een antwoord bieden op de stijgende vraag van professionelen naar een bijscholing in machine learning, big data, deep learning, data science, en andere gerelateerde concepten. De opleiding wordt gegeven door academici, aangevuld door experts uit het werkveld die hun sporen hebben verdiend in de praktijk.

Je krijgt eerst een algemene inleiding op AI (sessie 1), en daarna leer je de fundamenten van machine learning kennen (sessie 2 en 3). Vervolgens wordt er tijdens twee verdiepende modules ingezoomd op de mogelijkheden van AI voor software (sessie 4) en hardware (sessie 5).

De reeks Industrial AI: Basisconcepten en toepassingen is bedoeld voor een breed maar technisch onderlegd publiek van proces-ingenieurs, business-consultants, adviseurs, procesmanagers, projectmanagers, kwaliteitsmanagers, … die in hun functie te maken hebben met de analyse en interpretatie van procesgegevens (in een industriële omgeving) met als doel de processen en/of diensten verder te optimaliseren. Ook de groep van professionelen die in hun bedrijfscontext te maken krijgen met AI op een strategisch-conceptuele manier, kunnen baat hebben bij deze opleiding. Gezien de verdiepende aard van sessies 4 en 5 is het aangewezen om al over een minimale technologische basiskennis te beschikken.

Praktisch

 • 20 & 27 april, 4, 11, 18 en 25 mei 2021, van 14 tot 21u
 • hoorcolleges en labo (elk 6u), examen en certificering
 • Locatie:
  Technologiecampus Gent
  Gebroeders de Smetstraat 1
  9000 Gent
 • Contact:
  http://puc.kuleuven-kulak.be/praktisch
 • Taal: Nederlands

Inschrijven?

 • voor 13 april 2021
 • Prijs: max. €1.300 (check de website voor kortingstarieven)
 • Doelgroep:
  breed, met technische basis
 • automatische toegang voor masters in de (industriële) ingenieurswetenschappen, anders wordt een korte motivatie gevraagd

Klaar om te starten?

Alle praktische info vind je op de opleidingspagina op de website van KU Leuven.