IT-strategie & -organisatie

Najaar 2021
Odisee/KU Leuven (Ehsal Management School)

IT verandert de manier waarop mensen, bedrijven en organisaties werken fundamenteel. IT is zelfs vaak medeverantwoordelijk voor een disruptief business landschap. We zijn dagelijks getuige van de impact van Internet of Everything, digitale transformatie en artificiële intelligentie.

De vraag naar een goed business-IT-alignment is actueler dan ooit. IT-managers worden gevraagd om mee de strategische richting te bepalen in brede rollen zoals CIO, Digital Transformation Leader, Business Information Manager, Service Manager, ICT Operations Manager en Enterprise Architect. De opleiding IT Strategie & Organisatie bereidt IT- en Business professionals op deze rollen voor.

Een IT-manager is dan ook van alle markten thuis. Hij verliest daarbij ook de juridische aspecten niet uit het oog. Het is goed om ambitie te hebben om met IT de strategie van de business waar te maken of zelfs te bepalen, maar dit kan alleen op een duurzaam fundament van Operational Excellence. Een goed begrepen Lean en Agile overtuiging zorgt ervoor dat IT-inspanningen waarde creëren en tegelijk verspilling voorkomen.

De opleiding koppelt theoretische diepgang aan praktische toepasbaarheid en biedt inzichtenvoor de uitbouw van een performante IT-organisatie. Zij vormt tevens een voorbereiding voor erkende certificaties zoals bijvoorbeeld ITIL 4 Foundation.

Het programma maakt deel uit van het postgraduaat IT Organisatie & Management.

Deze opleiding biedt een gefundeerd en actueel overzicht van essentiële IT-managementpraktijken aan huidige en toekomstige IT-managers en directors, projectmanagers, IT- en business consultants en soortgelijke functies. Zij is ook relevant voor beleidsverantwoordelijken die een beter begrip wensen van hun IT-organisatie.

Praktisch

 • Najaar 2021, vanaf 28 oktober 2021
  maandagavond, 18-21.30u
  (18 sessies van 3,5 uur)
 • Locatie: Odisee / KU Leuven
  Campus Stormstraat
  1000 Brussel
 • Contact:
  (contactgegevens)
 • Taal: Nederlands
 • Doelgroep: IT-managers en directors, projectmanagers, IT- en business consultants…

Inschrijven?

 • Inschrijvingsperiode:
 • Voorwaarden: bachelordiploma of gelijkwaardige ervaring in IT
 • Prijs: max. €3.400 (incl. cursusmateriaal, drank & broodjes)
  modules zijn ook individueel te volgen
  (kortingtarieven)

Klaar om te starten?

Alle praktische info vind je op de opleidingspagina op de website van Ehsal Management School.