Lerend Netwerk Artificiële Intelligentie

Kick-off: 29 juni 2021
Netwerk: augustus 2021 – maart 2022
Agoria

U heeft de beslissing genomen om artificiële intelligentie in uw bedrijfsprocessen of producten en diensten te integreren én u heeft of zal een samenwerkingsovereenkomst sluiten met een partner (bedrijf, kennisinstelling…) die u zal begeleiden om uw project te valideren. Tijdens die cruciale fase wenst u echter neutraal individueel advies en collectieve ervaringsuitwisseling om uw project correct te kunnen opvolgen. In dat geval is het ‘Lerend Netwerk AI’ u op het lijf geschreven.

Wat is dit lerend netwerk?

Heeft u behoefte aan een omgeving waar zowel neutraal individueel advies als meer collectieve ervaringsuitwisseling aangeboden worden? Bent u op zoek naar een kleine groep niet-concurrerende bedrijven waarmee u vertrouwelijke informatie kunt uitwisselen om de slaagkansen van uw AI-project te vergroten?  Wenst u tijdens de 4 sessies van een halve dag, verspreid over 8 maanden, vooral een antwoord te vinden op volgende vragen:

Impact op organisatie

Wat is de concrete impact van mijn project op mijn organisatie? Wie zal in mijn bedrijf moeten bijgeschoold worden en welke nieuwe competenties zijn nodig om het project tot op de werkvloer correct te kunnen implementeren? Is er in het kader van het project naast bijscholing ook herscholing nodig voor een aantal werknemers?

Hoe bescherm ik mijn concurrentieel voordeel dat uit mijn AI-project zal voortvloeien? Hoe ga ik het best om met partners om mijn intellectuele eigendom rond AI te garanderen?

Gegevensbeheer

Over welke data beschik ik en hoe ga ik ermee om? Wie is eigenaar van de beschikbare data? Hoe ga ik om met open data?

Beschik ik over de nodige kwalitatieve en relevante data om de doelstellingen van het project te bereiken? Indien niet, hoe wordt dit recht getrokken? Moet ik een beroep doen op externe databronnen?

Proof of concept (POC)

Zijn de doelstellingen van mijn project goed omschreven? Moet mijn bedrijf zelf AI-expertise ontwikkelen of is een samenwerking met externe partijen voordeliger?

Is mijn contract met mijn technologiepartner correct opgesteld? Zijn er ethische of juridische vragen die ik mij moet stellen bij aanvang van het project (“ethical-by-design”)?

Technologie

Welke andere belangrijke technologische domeinen zullen in het kader van het project moeten ontwikkeld worden (IoT, VR/AR, cybersecurity, 5G/Wifi, edge computing, …)?

Wat nu ontwikkeld wordt, kan binnen een paar maanden achterhaald zijn: hoe ga ik hiermee om?

Voor wie?

Zowel kmo’s als grote bedrijven zijn welkom: de digitale maturiteit van het bedrijf primeert op de grootte. Om de homogeniteit en de coherentie van de ervaringsuitwisseling te garanderen, richt dit initiatief zich voornamelijk naar bedrijven van de vraagzijde uit de B2B-markt die minder O&O-intensief zijn en die de experimentele fase van hun AI-traject hebben opgestart of de beslissing genomen hebben die fase op te starten. AI-aanbieders kunnen dit lerend netwerk niet vervoegen.

Praktisch

Het Lerend Netwerk AI combineert oriënterend advies met transitie-coaching in groep.

 • 4 sessies van een halve dag op locatie tussen eind augustus 2021 en eind maart 2022
 • Onder begeleiding van Agoria- en Sirris-experten + experten uit de bedrijfswereld
 • Max. 15 bedrijven per lerend netwerk
 • Taal: Nederlands
 • Prijs: € 725,- excl. BTW

Kick-off sessie: 29 juni van 13u30 tot 15u (online)

Praktisch

 • eind augustus 2021 – maart 2022
  4 sessies van een halve dag op locatie
  online kick-offsessie: 29 juni, 13.30-15u
 • Taal: Nederlands

Inschrijven?

 • Prijs: €725
  dankzij steun van VLAIO, betaalt u slechts 30% van de reële kostprijs (€2.415)

Klaar om te starten?

Alle praktische info vind je op de website van Agoria.