Voorbij de gimmick: natural language processing

online, 18 mei 2021, 14u
Artevelde Hogeschool

AI slaagt er steeds beter in om bedoelingen van gebruikers te gaan distilleren uit hun gesproken en geschreven taal. Maar hoe werken zo’n systemen? En hoe robuust en bruikbaar zijn ze net? Arteveldehogeschool laat 3 experts aan het woord die een duidelijk beeld geven over wat Natural Language Processing wel en niet kan, en waarvoor het net kan ingezet worden.

Programma

  • 14u: Thomas Vrancken (ML6) over de werking en mogelijkheden van hun deep learning language model GPT2
  • 14u20: Jens-Joris Decorte (Techwolf) over automatische analyse en matching van skills en vacatures
  • 14u40: Louise Van Calenbergh (Hello Customer) over analyse van klanttevredenheid met behulp van NLP

Het einde is voorzien om 15u.

Vanwaar de webinarreeks ‘Voorbij de gimmick’?

Artificial Intelligence is een veelbesproken parapluterm waarbij veelbelovende toekomstmuziek en wat haalbaar is vandaag niet altijd uit elkaar te houden zijn. Om een helder en realistisch beeld te geven van AI toepassingen op dit moment, organiseert de Arteveldehogeschool een webinarreeks getiteld ‘Voorbij de gimmick’. 

Steeds focus op een deelgebied 

AI is een zeer ruim begrip: het gaat van creëren fake videos tot taalherkenning, en van zeer complexe patroonherkenning tot muziek genereren voor een AI songfestival. Daarom focussen we in onze webinars steeds op een concrete deeltoepassing. Zo kunnen we de content relevant houden en zinvolle discussie teweegbrengen. Want hoe kan je het bijvoorbeeld over AI en ethiek hebben als je niet weet of het gaat over een applicatie die liedjes componeert of artikels gaat suggereren. 

Experten aan het woord 

AI evolueert aan een razendsnel tempo: waar deep fake videos enkele jaren geleden nog vaak stuntelig waren, zijn ze nu soms niet meer te onderscheiden van de realiteit. Het is dan ook niet haalbaar om in elke deeltoepassingen van AI specialist te zijn. Arteveldehogeschool werkt daarom samen met experten: zij kunnen niet alleen diepere kennis delen in de webinars, maar ook deelnemers verder helpen wanneer deze aan de slag willen gaan met een bepaalde technologie. 

Begeleiding op maat 

Door onze brede kennis van AI toepassingen, ons netwerk van experten en expertise in human-centered design kunnen we vanuit de Arteveldehogeschool goed de brug maken tussen het probleem en een zinvolle (technologische) oplossing. Daarom bieden we aan bedrijven begeleidingen op maat. Hierin helpen we de problemen scherp te stellen, werken we eventueel naar een proof-of-concept en linken we naar de juiste partners om de oplossing te realiseren.

Praktisch

  • dinsdag 18 mei 2021, 14u
  • Locatie: online
  • Taal: Nederlands

Inschrijven?

  • Prijs: gratis

Klaar om te starten?

Alle praktische info vind je op infopagina van Artevelde Hogeschool